Siirry sisältöön
Työelämä
Haaga-Heliasta työelämän yleisavain

Haaga-Helia loi osaamiselleni hyvän pohjan ja antoi apuja sen kehittämiseen eteenpäin.

Kirjoittajat:

Julkaistu : 01.12.2016

Valmistuin Haaga-Heliasta jouluna 2015. Jo ennen valmistumistani suhtauduin skeptisesti siihen, että Haaga-Helia avaa ovet työelämään. Eivätkä ne ovet heti auenneetkaan. Valmistumisestani on nyt kulunut vuosi, minkä aikana olen oppinut työelämästä paljon ja saanut luotua itselleni unelmieni työpaikan. Isoin kiitos tästä kuuluu Haaga-Helialle, josta sain vankan pohjan kehitykselleni.

Alkuvuodesta aloin tarkemmin pohtia, mitä odotuksia minulla on työelämältä. Siihen asti olin lähetellyt työhakemuksia kaikkiin mahdollisiin paikkoihin, jotka vähänkin sivusivat osaamistani. Se ei tuottanut tulosta. Lisäksi oli turhauttavaa panostaa siihen, että hain työpaikkoja, joista mikään ei ollut täysin sitä, mitä haluan tehdä. Päätin luoda unelmien työpaikkani itse ja yritystoimintani oli käynnissä jo helmikuussa.

Yrittäjyys tuntui aluksi pelottavalta. Tein vaivalla liiketoimintasuunnitelmaa ja otin huolellisesti kaikesta selvää. Käytin yritykseni perustamisessa avuksi myös Vantaan uusyrityskeskuksen palveluita. Lopulta huomasin, että yrittäjyys ei ole pelottavaa ja että yrittäjätkin ovat ihan tavallisia ihmisiä. Haaga-Heliassa oppimistani asioista oli hyötyä yritystoiminnan suunnittelussa. Olin jo opintojeni aikana harjoitellut liiketoiminnan suunnittelua, joten oman liiketoimintasuunnitelman tekeminen oli helppoa. Sain sen avulla myös starttirahan yritystoiminnan aloittamisen tueksi.

Huomaan työssäni joka päivä, miten paljon Haaga-Helian opeista on minulle hyötyä. Jos minun tarvitsee säästää kuluissa, osaan tehdä esimerkiksi kirjanpitoni ja veroilmoitukseni itse. Osaan auttaa asiakkaitani parhaalla mahdollisella tavalla, kun ymmärrän liiketoimintaa kokonaisvaltaisesti. Haagan-Helian tutkintoni ansioista minun on myös helppo markkinoida itseäni ja asiakkaat luottavat osaamiseeni. Haaga-Helia loi osaamiselleni hyvän pohjan ja antoi apuja sen kehittämiseen eteenpäin.

Olen nyt oppinut, että Haaga-Helia ei vain avaa ovia työelämään. Se antaa sellaiset avaimet, joilla pääsee mihin tahansa. Saamieni avainten avulla voin kehittää työelämää eteenpäin niin omalta kuin muidenkin osalta.

Kirjoittaja Suvi Ahtinen on vapaa copywriter ja sisällöntuottaja. Lue lisää www.suviahtinen.com.