Siirry sisältöön
Liiketoiminta
Rinnallakulkija – mukana kehittymisen ja kehittämisen matkalla

Kirjoittajat:

Julkaistu : 05.05.2017

Tätä kirjoittaessani vappu on juuri juhlittu ja kolmen ammattikorkeakoulun – Haaga-Helian, Laurean ja Metropolian – strategisen liittouman 3amk:n innovaatiotoiminta, työelämäyhteistyö ja yrittäjyys -osa-alueen työryhmä on valmistautumassa Rinnakkaiskulkijoiksi Kasvu Openin toukokuun Kiitoratapäiville. Mukana tällä matkalla on kymmenen upeaa heittäytyjää ja edustajaa 3amk:n yhteistyökorkeakoulujen henkilöstöstä – lehtoreita ja päällikkö-tason tehtävissä toimivia henkilöitä. Haaga-Helian ammattikorkeakoulusta mukaan lähtee StartUp Schoolin neljä opettajaa – aivan mahtavaa!

Yritysten kasvun sparrausohjelma Kasvu Openin Kasvupolku on alueellinen tapahtumakokonaisuus, joka käsittää starttitilaisuuden, kaksi sparraus- eli ”Kiitoratapäivää” sekä semifinaalin, josta kaksi lupaavinta yritystä etenee valtakunnalliseen Kasvu Open -finaaliin Jyväskylän Paviljonkiin. Huhti- ja toukokuun Kiitoradoilla yritykset kohtaavat eri alojen asiantuntijoita eli mylläreitä 45 minuutin mittaisissa luottamuksellisissa tapaamisissa. Nämä sparraussessiot tarjoavat erinomaisen mahdollisuuden kulkea sparrattavien yritysten rinnalla; tutustua syvemmin kasvuhakuisiin yrityksiin ja oppia yritysten kasvusta.

Rinnallakulkija kulkee nimensä mukaisesti yhden valitsemansa yrityksen rinnalla koko Kiitoratapäivän ajan. Tällainen Rinnallakulkija olin itsekin Keski-Suomen Kasvupolulla keväällä 2016. Mielestäni vastaava konsepti oli ehdottomasti saatava mukaan myös pääkaupunkiseudulla toteutettavalle Kasvupolulle. Yritysten ja kasvun osaajien bisnestapaamisten seuraaminen on hieno mahdollisuus tutustua yrityksen kasvun kannalta olennaiseen tekemiseen. Samalla syntyy mahdollisuus antaa Kiitoratapäivän jälkeen yritykselle vinkkejä kasvun toteutukseen ja olla näin tukemassa uusien menestystarinoiden syntymistä Suomeen.

Rinnallakulkija-toimintamallin luonut fasilitaattori ja Kasvu Openin perustajaosakas Kasvun Roihu Oy on ottanut 3amk:n kymmenhenkisen ryhmän haltuunsa ja lähtenyt kartoittamaan heidän kanssaan tätä kehittymisen ja kehittämisen matkaa kasvuhakuisen yrityksen Rinnallakulkijaksi. Kasvu Roihu Oy kulkee 3amk:n ryhmän mukana aina alkuohjeistuksesta 31.5. pidettävään Follow-up -työpajapäivään asti.

3amk:ssa on hieno porukka, joka on saanut nopealla aikataululla tämän upean ja innokkaan porukan kokoon kulkemaan yritysten rinnalla toukokuun Kiitoratapäivillä – iso kiitos Laurean Antti Vettenrannalle ja Metropolian Juha Järviselle yhteistyöstä Rinnallakulkijatiimin kokoamisessa taustajoukoistamme lyhyellä varoitusajalla!

Matkalla on hieno ryhmä, joista jokainen näki suuren vaivan saadakseen kalenteristaan tilaa tälle kokemukselle. Millaisin odotuksin ja asentein he mahtavat olla tälle matkalle lähdössä?

Kirjoittaja on Haaga-Helian StartUp Schoolin yhteyspäällikkö Johanna Pitkänen.