Siirry sisältöön
Testaa myyntiorganisaatiosi ja osallistu kilpailuun 15.2. mennessä !

Kirjoittajat:

Julkaistu : 28.01.2019

Myynnissä menestyminen ei ole vain myyjän henkilökohtaista osaamista, vaan se on paljolti tiimityötä ja yhteistyötä niin asiakkaan kanssa kuin myyntiorganisaation sisällä. Menestyvä yksilökin ammentaa osaamisen ja psykologisen pääomansa toimivasta ja innostavasta organisaatiosta.

Usein organisaation prosessit ja tavat toimia ovat pikkuhiljaa rakentuneet tietynlaiseksi. Saattaa olla, että organisaation tavoissa toimia on joitakin seikkoja, jotka estävät myynnissä onnistumista tai estävät ihmisten parhaan potentiaalin saamista käyttöön. Haastamalla oman toiminnan voi paljastaa uusia kipukohtia tai löytää uusia vahvuuksia.

Suomen paras myyntiorganisaatio -kilpailu on rakennettu kehittämään ja nostamaan suomalaista myyntiosaamista. Kilpailu on kaikille yrityksille avoin ja maksuton. Yritys voi siinä arvioida systemaattisesti omia myyntitoimintojaan ja saada kattavan kuvan oman organisaation tilasta. Osallistumalla Suomen paras myyntiorganisaatio –kilpailuun yritys voi analysoida ja arvioida omia myyntitoimintojaan systemaattisesti monista eri näkökulmista ja myynnin osa-alueilta sekä pystyy samalla vertaamaan itseään muihin suomalaisiin organisaatioihin. Näin yritys voi saada laaja-alaisen lähtökohdan omalle kehittämiselle.

Vuotuinen kilpailu järjestetään nyt yhdeksättä kertaa. Tänä vuonna kilpailun konseptia on uudistettu ja kilpailun järjestämisestä vastaa Haaga-Helia, joka on tutkinut myyntiä monialaisesti ja aktiivisesti useiden vuosien ajan sekä kouluttanut korkeakoulutasolla ammattimaista myyntiä yli 10 vuoden ajan. Kilpailun mittaristo on laadittu tutkija- ja opettajatiimissä hyödyntäen alan kansainvälisiä ja kotimaisia tutkimustuloksia sekä käytännön kokemusta myynnin johtamisesta. Uudistetussa kilpailussa organisaatioiden kyvykkyyttä arvioidaan seitsemän myynnin osa-alueen kautta: kilpailuetu ja tarjooma, myynnin johtaminen, myynnin prosessit ja työkalut, tietämys, vuorovaikutus ja yhteistyö, asiakasosaaminen ja tuloksellisuus. Näiden avulla organisaation myynnillisistä valmiuksista saadaan kattava kuva.

Paras organisaatio valitaan itsearvioinnin ja haastattelujen yhdistelmän avulla. Ensimmäisessä vaiheessa jokainen osallistuva yritys tekee itsearvioinnin vastaamalla monivalintakysymyksiin verkossa. Sen perusteella arviointiraati valitsee jatkoon kolme parasta yritystä. Toisessa vaiheessa Haaga-Helian myynnin asiantuntijoista ja yritysten pitkän linjan konkareista koostuva raati toteuttaa finalisteille arviointihaastattelut, joissa organisaation myyntiosaamista ja -kulttuuria arvioidaan syvällisemmin. Finalistit saavat itselleen arviointipalautteen myyntitoimintojen kehittämisen välineeksi. Kilpailun parhaat julkistetaan Haaga-Helian Tulevaisuusfoorumissa 14.3. sekä suuressa valtakunnallisessa Myyntipeli-tapahtumassa toukokuussa. Osallistu kilpailuun helposti täyttämällä verkossa oleva itsearviointilomake: www.suomenparasmyyntiorganisaatio.fi Vastausaikaa on 15.2. saakka.

Aiempina vuosina voittoa ovat juhlineet Suomen asiakastieto (2016), 3 Step IT (2015), Elisa Yritysasiakkaat (2014), Canon (2013), SKF (2012), DHL Express (2011) ja Martela Suomi (2010). Voisiko teillä olla seuraava Suomen Paras Myyntiorganisaatio?


Kirjoittaja Timo Kaski on yliopettaja Haaga-Helia ammattikorkeakoulussa.