Siirry sisältöön
Tramppapomppu yrittäjäksi StartUp Schoolista

Kirjoittajat:

Julkaistu : 21.02.2019

Työelämä on muuttunut ja yrittäjyys on mainio vaihtoehto työllistymiselle. Yrittäjänä voi toimia joustavasti, kokonaan tai joko ajoittain tai osittain. StartUp School – nimestään huolimatta – tarjoaa mahdollisuuksia kaikennäköisille yrittäjille: voit olla freelancer, yksinyrittäjä tai tulla tiimin kanssa kehittämään ideaasi liiketoiminnaksi StartUp Schooliin. Voit tulla myös ilman ideaa. Find Your Strengths -kurssilla pohdit omia arvojasi, intohimonkohteita, vapaa-ajan toimintaa ja sitä kautta löydät omia vahvuuksia, joista saattaa kummuta jopa uusi yritysidea!

Jos olet ideasi kanssa yksin ja tarvitset alkuvaiheen sparrausta, tule From Idea to Prototype -kurssille. Kurssin työpajalla kehität yhdessä toisten opiskelijoiden kanssa ideaasi ja validoit sitä tulevien asiakkaasi kanssa. Vastavuoroisesti toisena ja kolmantena päivänä autat jotain toista opiskelijaa ideansa kanssa eteenpäin. Kurssilla käytetään Design Thinking -menetelmää, opit samalla senkin!

Kun olet varmistunut ideastasi ja haluat päästä sen kanssa eteenpäin, tule Developing Entrepreneurial Mindset -kurssille. Siellä pohdit omia vahvuuksia yrittäjänä ja analysoit, mitä taitoja sinun vielä tulisi yrittäjänä kehittää. Sen jälkeen lähdet edistämään ideaasi käyttämällä lean canvasta ja lopuksi vielä pitsaat ideasi toisille opiskelijoille. Kurssin käytyäsi liiketoimintasuunnitelmasi on jo kirjoittamista vaille valmis!

Jos Developing Entrepreneurial Mindset -kurssilla selvisi, että esimerkiksi myynti, markkinointi, lakiasioihin tai tulevaisuuden trendeihin sinun kannattaisi vielä perehtyä enemmän, tule vahvistamaan yrittäjyystaitojasi Workshops for Action -kurssille. Osallistumalla viiteen eri aiheen workshopiin ja tekemällä osoitetut harjoitukset, saat kerättyä itsellesi hyvän henkilökohtaisen yrittäjyystaitoportfolion ja viisi opintopistettä!

Nyt tässä kohtaa sinusta tuntuukin siltä, ettet halua perustaa yritystä mutta sinulla olisi mahdollisuus tarjota asiantuntijuuttasi kevytyrittäjänä, kannattaa sinun opiskella Light Entrepreneurship -kurssi. Kurssilla tutustutaan eri kevytyrittäjyysvaihtoehtoihin, opitaan byrokratian kiemuroita ja valitaan sopivin vaihtoehto sinulle kevytyrittäjänä.

Tarvitsetko pientä fiilausta yritysideasi esittelyn ja pitsauksen kanssa? Tule Pitching Camp -kurssille! Siellä hiotaan esityksesi kuntoon ja harjoitellaan sujuvaa esiintymistä niin, että toisetkin innostuvat ideastasi! Esiintymistaitoa ja asioiden tiivistämistä on hyvä osata, olet sitten yrittäjä tai työntekijä! Kurssi sisältää kaksi työpajaa ja kotitehtäviä.

Kun ideasi on hyvin pohdittu ja dokumentoitu, voit viedä sen toisille Haaga-Helian kursseille tehtäväksi. Saat opiskelijaryhmän avuksesi kirkastamaan esimerkiksi palvelumuotoilua, markkinointisuunnitelma tai yrityksesi budjetointia ja laskelmia. Tästä työstä Case Owner -kurssilla StartUp Schoolissa saat vielä itsellesi pari opintopistettä ja kaupanpäälle hyvät suunnitelmat jatkoa varten.

Jos näistä ei mikään natsaakaan, voit paketoida omaa yrittäjyystekemistäsi Project-kurssiksi. Tee projektisuunnitelma ja -aikataulu ja esittele se StartUp Schoolissa; sinulla on mahdollisuus saada yrittäjyystekemistäsi opinnollistettua projektin kautta. Tai jos sinua pohdituttaa tai hiertää jokin muu yrittäjyystaidoissasi, ideassasi tai yrityksessäksi, voit saada oman coachin auttamaan ja edistämään juurikin sitä asiaa. Coaching-kurssilla kurssin sisältö ja oppimistavoitteet räätälöidään sinua koskeviksi. Kurssin tekemiset edistävät juuri sinua ja kohta oletkin jo valmis yrittäjä!