Siirry sisältöön
Opiskelijat ja huippuosaajat samassa aamiaispöydässä

Kirjoittajat:

Maarit Ohinen-Salvén

yliopettaja
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Julkaistu : 07.10.2019

Parhaat ideat syntyvät iltalenkillä. Tämän totesimme jälleen tänä syksynä, kun Kompetens 3.0 pyörähti käyntiin. Kompetens 3.0 tarkoittaa opiskelijoiden ja huippuasiantuntijoiden yhteisiä aamiaisia, jossa kaikki tapahtuu på svenska.

Kompetens 3.0 tarjoaa opiskelijoillemme inspiroivan, motivoivan ja perinteistä projektityötä kevyemmän mahdollisuuden käyttää ruotsin kieltä ja verkostoitua luokkahuoneen ulkopuolella. Järjestämme vaihtuvien teemojen ympärille rakentuvia aamiaistapahtumia, joissa opiskelijat pääsevät keskustelemaan, kehittämään itseään ja ennen kaikkea verkostoitumaan eri organisaatioiden huippuasiantuntijoiden kanssa round table -tapaamisissa ruotsin kielellä rennossa ja mukavassa ilmapiirissä.

Lite Bättre

Jokainen opiskelija kommunikoi omalla kielitaitotasollaan, eikä pieniä virheitä lasketa, onhan kyseessä kielirajat ylittävä projekti. Yhteen tapahtumaan mahtuu mukaan noin 25–30 opiskelijaa. Teemat heijastavat Haaga-Helian ydinosaamisalueita ja työelämän osaamistarpeita. Mukana olevat teemat, kuten johtajuusosaaminen, markkinointiviestintä, yrittäjyys ja digitaalisuus, linkitetään vahvasti pohjoismaiseen viitekehykseen, jolloin osallistujat oppivat lisää myös kulttuurisista erityispiirteistä. 

Käytännössä tämä kuuden aamiaisen tapahtumasarja rakentuu siten, että ryhmä Johdon assistenttityön ja kielten koulutusohjelman opiskelijoita suorittaa käytännön järjestelyt yhdessä meidän ohjaajien kanssa osallistumalla opintojaksolle Nätverksevenemang. Tämä ydinjoukko suunnittelee ohjelman, markkinoinnin ja viestinnän, valmistelee osanottajille lähetettävän ennakkomateriaalin, hoitaa yhteydenpidon mukaan lupautuneisiin organisaatioiden edustajiin (joita kutsumme nimikkeellä “inspiratörer”) sekä toimii tapahtumissa juontajina. Mukana olevilla opiskelijoilla on mahdollisuus vaikuttaa omaan vastuualueeseensa sekä työmääräänsä, joten heidän opintojaksosta saamansa opintopistemäärä voi vaihdella tehdyn työn mukaan.

Paitsi että me itse olemme innostuneita näistä tapaamisista, idea on vakuuttanut myös Tre Smeder -säätiön, joka on lupautunut rahoittajaksemme.

Tapahtumasarja starttaa teemalla Framtidens ledarskap/Tulevaisuuden johtajuus keskiviikkona 6.11. Hanasaaren kulttuurikeskuksessa Espoossa. Työelämän kiinnostus aamiaisia kohtaan on ollut suuri, joten hankkeelle on selvästi tilausta. Mukana avauksessa ovat mm. Miltton Group sekä Dittmar & Indrenius. Kyseinen päivämäärä oli tietoinen valinta, koska juhlitaanhan silloin myös Ruotsalaisuuden päivää (Svenska dagen), mikä tuo oman hauskan lisänsä tapahtumaan.

Opettajina olemme siis iloisesti uuden äärellä viemässä oppimista ja kohtaamisia uusiin raameihin luokkahuoneen ulkopuolelle ja saamme ohjata innokasta opiskelijaryhmää vahvasti tekemällä oppimiseen. Toivomme, että mahdollisimman moni opiskelija tarttuu tähän ainutlaatuiseen tilaisuuteen ja löytää tiensä näihin aamiaistapahtumiin, uskaltaa heittäytyä verkostoitumaan ja huomaakin oman ruotsin kielen taitonsa (muusta osaamisesta puhumattakaan) olevan tämän jälkeen lite bättre.


Kirjoittajat ovat Haaga-Helia ammattikorkeakoulun ruotsin kielen lehtoreita.